Liposkulptur kan være løsningen for mange

Fettsuging eller liposkulptur er fjerning av fett på steder på kroppen, hvor det ellers kan være vanskelig å fjerne ved naturlige metoder. Man skulle nesten tro at liposkulptur er noe som ble oppdaget i solfylte California i USA på åtti- eller nitti tallet. Man forbinder ofte plastiske operasjoner og kosmetiske inngrep med film og modell bransjen.

Liposkulptur

Fakta er at vi kan takke de to franske kirurgene Illouz og Fournier for utviklingen av fettsuging. Disse to franskmennene oppfant metoden i siste halvdel av sytti tallet og som er grunnlaget for denne industrien i dag. De gav det navnet liposkulptur etter ordet lipo som betyr fett. De trente opp og lærte bort denne kirurgien til kirurger fra hele verden.

I Norge har vi flere klinikker hvor dyktige og erfarne kirurger sørger for at dette inngrepet blir utført profesjonelt og skånsomt.

Fordeler ved liposkulptur

Uansett om man sliter med stor overvekt eller bare skal ned noen kilo, opplever de fleste en stor frustrasjon over manglende resultater. Enkelte områder på kroppen er nesten umulig å slanke vekk uavhengig om man mosjonerer eller har riktig kosthold. Andre ganger kan det være at man klarer å slanke vekk problemområdet sitt, men at det raskt kommer tilbake.

Fordeler ved liposkulptur

Foretar mat det kosmetiske kirurgiske inngrepet som fettsuging er, kommer fettet ikke tilbake i etterkant. Man kan selvfølgelig legge på seg andre steder på kroppen, men det stedet man har fettsuget holder seg slik. Det er fordi man har fysisk fjernet fettcellene og fettceller vokser ikke tilbake. Man kan altså ikke danne nye fettceller, men de man har oppfører seg sånn at de vokser og derfor blir man større.

Er man aktuell for dette inngrepet?

En veldig vanlig misoppfatning er at fettsuging og liposkulptur er en effektiv slankemetode. Alle dyktige kirurger vil fortelle at dette ikke er tilfelle. Dette er ingen slankemetode.

fettsuging og liposkulptur

Ansamlinger av fettceller eller fettdepoter, opptrer ofte på kroppssteder som ikke er ønskelig. Fikk man velge så ville man kanskje valgt det ekstra fettet vekk fra knærne og plassert det i rumpen. Man kan jo ikke knipse med fingrene og flytte fettet på egenhånd, men ved hjelp av liposkulptur blir det nesten sånn.

De fleste seriøse kirurger og klinikker har som krav at man ikke kan være overvektig når inngrepet skal gjøres. Det vil si at det oftest settes en øvre grense på at man ikke kan ha en BMI over 30. Dette er ting som diskuteres under konsultasjon og er man over grensen så vil man få veiledning om hvor stor vektreduksjon man må ha før et inngrep. Årsaken til denne grensen er flere, men risikoen for komplikasjoner stiger raskt for overvektige.

Man skal huske på at fettsuging er et kirurgisk inngrep. Det andre er at resultatene blir ofte små i forhold til hvor mye fett som kan fjernes når man er overvektig.

Unngå unødvendige inngrep

Etter passelig vektnedgang hvor man er i nærheten av sin egen såkalte trivselsvekt kan liposkulptur utføres med godt resultat.

unødvendige inngrep

  • Ved for mye overvekt vil man risikere at prosedyren må gjentas etter videre nedgang i vekten. Man bør altså ha en stabil vekt.
  • Dette gjelder også kvinner etter svangerskap. De fleste rådes til å vente i 6 måneder etter at barnet er født slik at kroppen får tid til å normalisere seg på en stabil vekt.

Figurforming

Figurforming

Fettsuging brukes ofte i kombinasjon med andre inngrep og derfor gir navnet liposkulptur mening. Noen ganger er det hensiktsmessig å samtidig fjerne løs hud på områder som fettsuges. Andre ganger transporteres fettet fra et område som midje til for eksempel kinn eller rumpe.