Viktigheten av renholdsfirmaer i Oslo

Oslo er en neksus av kollektiv bevegelse hele tiden. Det er Norges hovedstad med rik historie og stort mangfold av mennesker. Mennesker fra hele landet og utenlands, samles her for mange ulike årsaker inkludert arbeidsvirksomhet.

Renholdsfirmaer i Oslo

Hovedstaden vår Oslo, er landets størst voksende by med tanke på befolkningstetthet og antall mennesker. Antallet i 2018 ble det registrert at tettstedet Oslo hadde 1 000 500 innbyggere ved årsskiftet. Dette i ett land som registrerte 5.38 millioner innbyggere totalt i 2020.

Da er det lett å forstå at på ett slikt sted så er viktigheten av renholdsfirmaer i Oslo enorm, og ofte oversett i den større skalaen av ting. Spesielt i dette året hvor Covid-19 har regjert.

Forebyggende arbeid

Renholdsfirmaer i Oslo arbeider stadig vekk med det forebyggende arbeidet som er renhold. Historisk sett opp igjennom tidene så ser vi at der en gruppe levende dyr samles, er det større sannsynlighet for bakterier, smitte og i verste fall sykdom. Dette er det samme enten om det er våre firbeinte venner, eller mennesker.

Forebyggende renhold

Det er ganske mye man ikke tenker på som kan forårsake problemer i den menneskelige kroppen. Et eksempel er støv. Alle vet hva støv er når man sier det og alle får det i innemiljøene sine etter vært som tiden passerer.

Men hva består egentlig støv av? Støv består enkelt og greit av en meget kompleks sammensetning av forskjellige ting slik som:

Støv

  • Flass
  • Døde hudceller
  • Bakterier
  • Muggsopp
  • Pollen
  • Midd
  • Ulike fibre
  • Matrester
  • Hår

Mikroorganismer på godt og vondt

Dette støvet kan forårsake store mengde problemer for allmennheten dersom det ikke blir tatt hånd om. Det kan gi allergiske symptomer slikt som snue, øyekatarr og astma for å nevne noen eksempler. Mikroorganismer slikt som navnet tilsier, er veldig små og det er umulig å se det uten hjelp av lupe eller mikroskop.

Slike bakterier er ikke nødvendigvis et problem siden det er helt normalt og finnes over alt til enhver tid. Menneskekroppen kryr av disse skapningene. Tarmbakterier er en type mikroorganisme, som kan forårsake sykdom dersom det finner veien ut av ett menneske. Om det kommer på dørhåndtaket eller andre kontaktflater hvor andre mennesker kan få kontakt med det, kan man få en smitte situasjon.

Dette har vi vært spesielt påpasselig med nå under Covid-19 epidemien for å redusere smitte. Renholdsfirmaer i Oslo gjør dette forebyggende arbeidet daglig og til enhver tid under både vanlige omstendigheter og spesielle. Under ett slikt år som vi har hatt, så kan vi virkelig se viktigheten av arbeidet som gjøres og hvor viktige de er i vår hverdag.

Bedriftsrenhold

Renholdsfirma

1 januar 2020 ble det registrert et totalt nummer av 590 810 virksomheter av ulike størrelser totalt i Norge. Hvorav 91 144 av disse er registrert innenfor Oslo Fylke. Renholdsfirmaer i Oslo arbeider jevnlig med en rekke arbeidsoppgaver for å redusere både slitasje på bygninger, ivareta den estetiske standarden og for å forebygge eventuell sykdom.

Arbeidet som gjøres varierer i grad etter hva som er viktig under omstendighetene. Periodisk renhold gjøres litt sjeldnere og er ofte sesongbasert, slik som det å polere gulv og vaske vinduer.

Regelmessig renhold kjenner vi alle igjen fra ordinær husvask hjemme, slikt som det å vaske gulvet, toalettet og fjerning av støv ved hjelp av å tørr moppe. Dette er lettere vedlikehold. Renholdsfirmaer i Oslo arbeider for eksempel på steder som:

I den private sektoren er det enda flere tilfeller hvor renholdsfirmaer i Oslo bidrar til å gjøre hverdagen enklere og tryggere for alle.

Kjøpesenter

På slike steder som kjøpesentre er viktigheten av renhold enorm. Lokalene huser gjerne ett stort mangfold av butikker og restauranter. Her går det til vanlig en stor kundestrøm gjennom butikken daglig. I kjøpesentre er det ett stort flora av forskjellige miljøer hvor alle har sine egne rutiner for å opprettholde standarden.

viktigheten av renhold

Restaurantene har sine egne rutiner for å opprettholde kontroll, for å holde oversikt og ha bedre mat-trygghet for det de serverer til kundene.

Her er det viktig at rutinene blir henholdt til kode slik at vi unngår sykdom. Det samme gjelder matbutikker. Det er ikke bare ved at butikken er rengjort ordentlig for den estetiske biten, men også på grunn av mat-trygghet.

Mange butikker nå til dags har ferskvaredisker, varm-mat disk og prøve-stasjoner hvor kunden får sin mat uten forpakning og da er det viktig at kontaktflater og alt ellers er gjort riktig til kode.

Men det er ikke bare matbutikker og restauranter i ett kjøpesenter. Alt av arealet i kjøpesenteret bør ha vedlikehold og daglig vask. Det er jevnlig mye gangtrafikk på kjøpesenter på grunn av kundemassen.  Derfor er det jevnlig høy slitasje på gulv, gelendre i vanlige trapper og i rulletrapper.

Som et eksempel så må knappene i heisen vaskes jevnlig. Kundetoaletter er ett bakterieflora som absolutt må vaskes regelmessig. Det er mye som skal til for at alt skal gå, og ofte er det ting man ikke tenker på.

Kilder: