Silikonpupper er vanligere enn man tror

Alle vet hva man snakker om når man nevner ordet silikonpupper. For enkelte kan selve ordet være negativt ladet, hvor man får opp et indre bilde på netthinnen av kvinner med svært overdimensjonerte bryster.

Silikonpupper

Andre, og ofte unge gutter og menn kan smile ved tanken da silikonpupper ofte har vært brukt synonymt med seksualiserte bilder av kvinner i utfordrende små og minimale antrekk.

Silikonpupper har fått kallenavnet fordi protesen eller implantatet som brukes ved en brystforstørrelse er laget av silikon. Over 5000 kvinner i alle aldre forstørrer brystene sine med slike silikonimplantater her i Norge hvert eneste år. I de aller fleste tilfellene så kan man i etterkant ikke kunne peke på personen og si at «det der må være silikonpupper».

Utrolig viktig å velge riktig klinikk

Alle har hørt skrekkhistoriene. Og mange av oss kan søke på nettet og se bilder av feilslåtte operasjoner eller bilder av kvinner som har ekstremt unaturlige store bryster.

Silikonpupper-norge

For de som vurderer å gjøre inngrepet så kan de slappe av ved å tenke på at det man ser på nettet er unntakene. Hvordan resultatet blir avhenger svært mye av valget man gjør av klinikk og ikke minst kirurg.

Silikonpupper skal fremheve brystene på en positiv måte hvis det gjøres riktig. Før man tar skrittet og gjennomfører dette kosmetiske inngrepet, så kan man gjøre litt forundersøkelser:

  • Anbefales å velge en klinikk her i Norge.
  • Sjekk ryktet til klinikkene slik at man er sikret fagkyndige kirurger.
  • Sjekk at klinikken tilbyr livstidsgaranti på silikonprotesene.
  • Finn ut av hva slags oppfølging det tilbys i etterkant.
  • Velg minimum to klinikker og be om konsultasjonstime. Alltid greit å kunne sammenligne før man tar en endelig beslutning.

Silikonpupper er for mange et stort skritt å ta og det forandrer både den visuelle kroppsfasongen og kan påvirke psyken i etterkant. Ekstremt viktig å få rette anbefaling på cup størrelse og lignende fra kirurgen som skal utføre inngrepet.

60 år med silikonproteser

Selve silikonprotesene ble oppfunnet for 60 år siden på 60-tallet. Her i Norge tok det om lag 20 år før det ble vanlig, og på 80-tallet var silikonpupper et begrep nordmenn var kjent med. For de som vokste opp på 80-tallet så kan de mest sannsynlig erindre hvilket fokus det ble satt på store bryster.

silikonproteser

Dette fortsatte inn i 90-tallet og kosmetiske inngrep for å forstørre brystene kom for å bli. 80-talls ikonet Samantha Fox og 90-tallets Pamela Andersen, dekorerte mange gutterom på store plakater iført badedrakter som fremhevet brystenes størrelse.

Det man ikke så den gang, var det sosiale kroppspresset sosiale media i dag påfører unge jenter og kvinner. På samme tid som store bryster ble idolet for mange for 40 år siden så var idoler som viste frem mindre bryster lik Madonna like populært. Det som mange ser gjennom forskning er at den gang ønsket gutter og menn at jenter skulle ha silikonpupper, mens i dag ønsker jenter og kvinner silikonpupper for sin egen del.

Silikonpupper med ulike fasonger

Man kan velge mellom to ulike fasonger på silikonprotesene.

  • Dråpeformet
  • Rund

Er ønsket et så naturlig utsende på brystene som mulig så burde man velge dråpeformete silikonproteser. Disse er litt dyrere en de runde og har navnet «anatomisk protese». Dette kan være det beste alternativet for de med små bryster for å oppnå et naturlig utseende. Den runde silikonprotesen kan gjøre det litt mer synlig og opplagt at man har innlagt protese i brystene.

Silikonpupper med ulike fasonger

Dette kommer av at man kan merke en kant der protesen begynner. Dette er selvfølgelig også svært individuelt og kirurgen vil komme med anbefalinger ut fra hvert enkelt tilfelle. For de som allerede har en viss størrelse på brystene så vil ofte den runde protesen gi det mest naturlige ferdige utseende.

Konsultasjonstimen

Konsultasjonstimen er ved de fleste norske klinikkene helt uforpliktende. Man kan ha en ide om hvor store implantater man ønsker, men ofte vil samtalen med kirurgen kunne endre dette ønsket noe. Det som er viktig er at størrelsen passer figuren og kroppsfasongen. Noen ganger kan en størrelse opp være for lite til å skape riktig balanse mellom under- og overkropp.

Andre kan oppleve at de ser for seg implantater som gir dem 2-4 cup-størrelse større i behå. Kirurgen kan da ved hjelp av veiledning og 3D-bilder vise at dette er for mye i forhold til kroppsfiguren, huden i området og lignende.

I tillegg skal man få tilstrekkelig informasjon under konsultasjonstimen som omhandler selve protesene. Selv om det er et kosmetisk inngrep så er det en operasjon. Ved alle typer operasjoner så vil det foreligge visse risikoer.

Dette skal kirurgen også gå gjennom og forklare på en måte som man forstår. Hva skjer i etterkant hvis man blir gravid og ønsker å kunne amme og lignende. Det er derfor uhyre viktig at man føler man har en god kommunikasjon mellom en selv og kirurgen. Man skal føle seg fullstendig trygg før man foretar inngrepet, og derfor er valg av klinikk og kirurg viktig før man velger silikonpupper.